Ännu ett Amerikabesök

Alldeles i början av januari 2017 fick jag e-post från släktingen Pete Kantola i USA, som skrev att hans dotter Ashley skulle göra en resa från Michigan till Luleå för att träffa sin pojkvän. Jag skrev snabbt tillbaka att jag gärna ville träffa dem om det skulle vara möjligt och skickade med mitt mobilnummer.Efter några veckor ringde Ashley och undrade om vi kunde träffas och det slutade med att hon och Jonas kom och hälsade på oss. Vi tittade givetvis på släktträdet och det var kul att kunna visa henne att vi är fyrmänningar och bara tio års skillnad mellan oss. Hennes mormor "Aggie" och min morfar Gunnar Kero var kusiner. "Aggies" far Wallerius Kero (1895-1980) emigrerade till Michigan, USA redan 1914 medan min morfars far Uno Kero (1888-1955) bodde kvar som jordbrukare i hembyn Ohtanajärvi, Korpilombolo. Brödernas far var jordbrukaren och lekmannapredikanten Abraham Kero ("Keron-Aapo", 1859-1931) och mor var den kortväxta Johanna Jatko (1857-1930). Det var så roligt för mig att räcka över ett släktträd, vilket Ashley också blev väldigt glad över. Ett mycket trevlig besök från "over there". Vi hoppas att vi ses fler gånger framöver :-)
Fyrmänningarna Ashley och Christer

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Släkten Suup har samisk bakgrund

Ohtanajärvi - en vacker idyllisk tornedalsby

Min egen antavla