Kaffe hos Märta

Vid mina besök hos mormor och morfar, Sofia och Gunnar Kero i Ohtanajärvi, brukade morfar alltid ta mig med för ett besök hos sin syster Märta i byn. Märta bjöd på kaffe och fika och jag minns dessa trevliga och lugna besök med glädje. De pratade finska med varandra och jag försökte snappa upp en del ord då jag förstod sammanhanget. Det var också roligt och intressant att besöka gården eftersom min mamma föddes och bodde inneboende där på övervåningen tills hon var fyra år. Efter mina morföräldrars flytt till Pajala i slutet av år 2004 blev det tyvärr inte fler besök hos faster Märta som avled i maj 2013.


Syskonen Märta och Gunnar Kero, år 2004.

Senast uppdaterad: 2013-06-10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Släkten Suup har samisk bakgrund

Ohtanajärvi - en vacker idyllisk tornedalsby

Nybyggare i Holmträsk, Jokkmokk